از مغز تا پاچه گوسفند با طب سنتی | طب ایرانی

هر عضوی از بدن مزاجی داره و پس گوشت اعضای جور واجور بدن هم مزاج هاشون با هم فرق می کنه…

مغز گوسفند، تقویت قوای جنسی

مزاج مغز که در کله پاچه مورد استفاده قرار می گیرد سرد و تره. پس مصرف اون واسه افراد دارای مزاج سرد و تر پیشنهاد نمی شه. واسه تقویت قوه جنسی و تازگی چهره خوبه. هضم اون مشکل بوده و زیاده روی در اون واسه معده مضره و اشتها رو از بین می برد. خون تقریبا لزج و چربی بر اثر هضم اون در بدن ایجاد می شه. واسه بهبود هضم اون مخصوصا در سرد مزاجان باید از ادویه جات گرم مثل خردل یا دارچین همراه با کمی سرکه یا آبلیمو استفاده کرد چیزی که امروزه هم تا حدودی انجام می شه و پس از اون می توان کمی عسل یا حلوای عسلی خورد. اگه کباب شه هضم اون نسبت به نوع پخته سخت تر می شه ولی عوضش مشکلات اون واسه معده کمتر می شه.

 

دل گوسفند، بهترین قسمت بدن گوسفند

دل یا همون قلب، از بهترین قسمت های بدن گوسفند می باشه که کلی حجم اونو گوشت خالص تشکیل می دهد. دارای مزاج گرم و خشک، گرما تقریبا زیاد و بسیار پرانرژی بوده و واسه آدمایی که دچار ضعف قوا و سردی مزاج هستن پیشنهاد می شه. منتها هضم اون مشکل تر از هضم گوشت ماهیچه می باشه همونطور که پاره کردن و جویدن اونم سخت تره. پس باید در قطعه های کوچکتر بریده شده، همراه با چربی دور قلب کباب و خوب پخته شه و اگه همراه با مختصری فلفل و زیره و یا آبلیمو مصرف شه هضم اون راحت تر می شه. ممکنه در بدن یبوست بسازه. دل مرغ هم امروزه در دسترس بوده و هضم اون از دل گوسفند راحت تره.

جگر گوسفند، مقابله با کم خونی

جگر دارای مزاج گرم و تر بوده و خون تقریبا زیادی تولید می کنه؛ پس واسه کم خونی پیشنهاد می شه اما هضم اون خیلی سخته و دفع اون از بدن هم سخته. پس به صورت عادی واسه همه پیشنهاد نمی شه، مخصوصاً جگر حیواناتی که در نزدیکی شهرهای آلوده و یا صنعتی بوده و با غذاهای صنعتی تغذیه شده و رشد کردن. چون جگر محل ذخیره سموم و مواد زائد موجود در غذاها می باشه. اینکه از قدیم طبق رسم جگر، دل و قلوه رو به قطعات کوچیک می برند و خوب کباب می کنن به خاطر همین هضم سخت شون می باشه. بهتره جگر رو همراه با کمی نمک و دارچین یا زیره و سرکه آماده کرده و بعد کباب کنن. اگه در روغن سرخ شه هضم اون بسیار مشکل تر می شه.

 

قلوه گوسفند، هضم سختی داره

قلوه یا همون کلیه حیوان، طبع معتدل و رو به خشکی داره و محل تولید ادراره. مصرف اون مثل جگر و ریه به عموم افراد پیشنهاد نمی شه. هضم سخت و دیر داره و خون ناصالحی تولید می کنه.

همونجوری که مصرف گوشت بره و بزغاله خیلی بیشتر از گوشت گوسفند و بز پیشنهاد می شه اجزای بدن اونا هم همین قانون رو داره. یعنی دل، قلوه، جگر و کله پاچه بزغاله خواص بیشتر و مشکلات کمتری دارن.

 

طحال و مشکلات زیاد اون بر بدن

طحال عضویه مشکی رنگ و نزدیک معده که با در نظر گرفتن حرام بودن اون معمولا دور انداخته شده و مصرف نمی شه. شامل سودای بسیار زیادی بوده مشکلات بسیار زیادی واسه بدن داره و در صورت خورده شدن خون آلوده بسیار غلیظ و پر از سودا تولید می کنه و در صورت تکرار احتمال بروز شکلای جور واجور توده ها، موهای زائد، مشکلات عصبی، لک های پوستی و سرطان در بدن افزایش پیدا می کنه.

دل یا همون قلب، از بهترین قسمت های بدن گوسفند می باشه که کلی حجم اونو گوشت خالص تشکیل می دهد. دارای مزاج گرم و خشک، گرما تقریبا زیاد و بسیار پرانرژی بوده و واسه آدمایی که دچار ضعف قوا و سردی مزاج هستن پیشنهاد می شه

پاچه؛ سفت کننده انداما

پاچه مزاج معتدلی داره. غذاییت زیادی نداشته و فضولات کمی تولید می کنه حالت لزج داشته و خون رو کمی به سمت لزجی پیش می برد و به خاطر همین لزجی ملینه. واسه کسائی که به غذاهای کم نیاز دارن و یا در حال رژیم لاغری هستن، افراد تب دار و واسه محکم کردن اندام های سفت مثل استخون، تاندون ها و یا پس از شکستگی خوبه.

 

جگر سفید؛ چاق کننده نیس

شش (جگر سفید) یا پفی، ریه حیوان بوده که غذاییت خیلی کمی داره. هضم اون سخته و بیشتر به عنوان دارو واسه بعضی از افراد تجویز می شه. واسه رژیم های لاغری به جای گوشت تجویز می شه چون شخص رو چاق نمی کنه و فقط اونو سیر می کنه. بهتره قسمت مرکزی یا ناف ریه، بریده شده و دور انداخته شه چون در این قسمت غدد لنفاوی که شامل سموم می باشه تجمع پیدا کرده و از قسمت های محیطی ریه استفاده شه و فقط به صورت کباب شده استفاده شه. در گرم مزاجان، واسه رفع تب، بعضی از اگزماهای به وجود اومده به وسیله گرمی مزاج خوبه و با همون شرطی که واسه جگر گفته شد، باید مصرف شه. یعنی حیوونی که در هواهای سالم به چه دلیل کرده باشه چون ریه محل ذخیره سموم و آلودگی هواست.

 

سیرابی تولید کننده رطوبت و بلغم در بدن

سیرابی و شیردان مزاج سردی داشته و غذاییت کمی داره. پس چاق کننده نیس و واسه رژیم های لاغری در آش و سوپ ها استفاده می شه به عنوان جانشین گوشت قرمز. در بدن رطوبت و بلغم ایجاد می کنه پس کسائی که مزاج سرد یا رطوبتی دارن نباید مصرف کرده و یا درصورت مصرف از گرمی جاتی مثل نمک، گردو، زیره و آویشن استفاده کنن. دیر هضم بوده و باید قبل از پخت خوب شسته شن.

 

 


پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *